Huisadvocaat Antwerp neemt het op voor Overmars: 'Slinger te ver doorgeslagen'

Huisadvocaat Antwerp neemt het op voor Overmars: 'Slinger te ver doorgeslagen'

26-03-2022 14:40 Laatste update: 14:43
95

Omar Souidi - huisadvocaat van Royal Antwerp FC - is de man die de naam van Marc Overmars influisterde bij de clubleiding van Antwerp. De aanstelling van de Nederlander zorgde voor een storm van kritiek en verschillende sponsoren haakten al af, maar Souidi nuanceert.

Souidi neemt in een uitgebreid interview met Het Laatste Nieuws de tijd om uitleg te geven bij de overgang van Overmars naar De Bosuil. "Voor de goede orde: ik spreek hier in eigen naam, niet namens de club. Maar om vooruit te geraken, moet je ook eens buiten de box durven denken. Verbeelding is zo belangrijk in het leven."

Spijt heeft de huisadvocaat van Antwerp niet na de komst van Overmars. "Nee. Natuurlijk niet. Omdat hij zijn excuses al had aangeboden. Hij schaamde zich kapot. Ik heb als advocaat veel ervaring met dergelijke dossiers. Wel, een eerste reactie als die van Marc heb ik nog maar zelden gezien."

Zijn baan als advocaat zorgt ervoor dat Souidi op een andere manier naar de kwestie keek dan anderen. "In mijn beroep heb ik geleerd nooit conclusies te trekken op basis van berichten op Twitter, Instagram, of zelfs in de reguliere media. Pas als ik een dossier van A tot Z bestudeerd heb, vorm ik een mening. We hadden de kant van Overmars nog niet gehoord. Dan vond ik het nuttig om met hem rond tafel te zitten."

Mea culpa
In dat gesprek maakte Overmars een goede indruk. De eerste reactie van Overmars nadat bekend werd dat hij zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag bij Ajax, werd door Antwerp ook meegenomen in de besluitvorming, aldus Souidi. "Die reactie was meteen een mea culpa. Ik schaam me kapot. Ik wil me direct excuseren, mijn gedrag is niet goed te praten. Wat verwacht men meer van die man? Dat hij voor de rest van zijn leven depressief thuis blijft zitten?”

Souidi stelt dat mensen de kwestie-Overmars veelal slechts van één kant bekijken. "Laat duidelijk zijn dat het totaal onaanvaardbaar is dat er dergelijke foto's op de werkvloer worden verstuurd. Maar de context van het verhaal is ook relevant. Ik hoor enkel: Marc Overmars heeft een dickpic gestuurd. Dus hij is slecht. Dus mag hij op dit moment niet werken. De slinger is al lang veel te ver doorgeslagen", sluit Souidi af.