Elia raakte in de vergetelheid: 'Bij Oranje keken ze niet meer naar me om'

Elia raakte in de vergetelheid: 'Bij Oranje keken ze niet meer naar me om'

28-03-2022 15:49
42

Eljero Elia had het gevoel dat hij na het WK van 2010 werd vergeten. De vleugelaanvaller, die nu bij ADO Den Haag speelt, vond het vreemd dat er niet meer over hem werd gesproken toen hij naar Juventus vertrok.

Elia had zich daarvoor nog in het Nederlands elftal geknokt. "Ik had iedereen voor me", zegt hij tijdens een aflevering van Real Talk met Fernando. "Ze begonnen met Kuyt op linksbuiten. Was Kuyt dan iets minder, zette hij (bondscoach Bert van Marwijk, red.) Sneijder linksbuiten. Wilde Sneijder daar niet spelen, oké, dan kwam Van der Vaart op linksbuiten. En daarna was het tussen mij en Afellay, maar op een gegeven moment werd ik de linksbuiten."

Wedden

Meer odds

Ondanks die prestaties werd de vleugelaanvaller voor zijn gevoel na het WK buitenspel gezet. "Ik was eerste invaller, had een goed WK gespeeld waar we net tweede werden en verloren van Spanje in de finale. Toen ging ik  naar Juventus toe en keken ze helemaal niet meer naar me om! Ik speelde daar niet. Zo hard is de voetbalwereld dan ook. De mensen bij Oranje waar ik een WK mee had gespeeld, keken niet meer naar me om. Dat doet pijn."