Van Feyenoord naar Arsenal: 'Ik word hier vaker vergeleken met Bergkamp'

Van Feyenoord naar Arsenal: 'Ik word hier vaker vergeleken met Bergkamp'

30-03-2022 20:05 Laatste update: 20:10
37

Salah-Eddine Oulad M'Hand (18) maakt indruk in Engeland. De box-to-box-middenvelder, die in de zomer van 2020 Feyenoord verruilde voor Arsenal, wordt bij The Gunners gezien als een groot talent. Hij wist de wedstrijdselectie van de hoofdmacht al meerdere keren te halen.

M'Hand wordt in Engeland vergeleken met Robin van Persie, die in 2004 de overstap maakte van Rotterdam naar Noord-Londen. "Ja, die gelijkenissen ken ik ook, maar ik word hier vaker vergeleken met Dennis Bergkamp, vanwege mijn balgevoel. Bergkamp is een legende, dus dat is wel leuk", vertelt M'Hand in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar wat ik vooral wil, is zélf naam maken."

De jonge Hagenaar maakte dit seizoen al een aantal keer deel uit van de wedstrijdselectie van Arsenal. "Tegen Leeds United in de Carabao Cup was de eerste keer. Die ochtend trainde ik nog met de Onder 23, tot ik opeens moest stoppen met trainen om me voor te voorbereiden op de wedstrijd van die avond. Ik heb meteen mijn oma en broertje gebeld en tickets geregeld. Vervolgens kom je in een vol Emirates Stadium, echt magisch. Om dan de stadionspeaker je naam te horen omroepen, is een gevoel dat je met niets in het leven kunt vergelijken."

M'Hand is blij met het vertrouwen van Arsenal, maar weet dat hij er nog lang niet is. "Spelen en trainen bij een Premier League-club had al een einddoel in mijn carrière kunnen zijn. Ik ben gezegend dat ik er nu al sta. En een debuut is maar een debuut, het gaat erom wat je in de vijftien jaar erna doet. Dan kun je, zoals Bergkamp deed, echt geschiedenis schrijven."