WK-loting: Oranje ontloopt toplanden en treft Qatar, Senegal en Ecuador

WK-loting: Oranje ontloopt toplanden en treft Qatar, Senegal en Ecuador

01-04-2022 18:55 Laatste update: 19:20
125

De loting voor de groepsfase van het WK van 2022 in Qatar is verricht. Het Nederlands elftal speelt in de poule tegen het gastland, Senegal en Ecuador.

Vrijdag werd Oranje als eerste gekoppeld aan Qatar. Daarmee ontloopt de ploeg van bondscoach Louis van Gaal Frankrijk, Engeland, Argentinië, Frankrijk, Spanje, België, Brazilië en Portugal. Die toplanden zaten net als Qatar in pot één tijdens de loting. Opvallend genoeg voorspelde Van Gaal al dat het gastland uit de koker zou rollen. "Het wordt Qatar, dat denk ik. Ik heb altijd het geluk aan mijn kont hangen."

Van Gaal krijgt in groep A ook te maken met Senegal, dat eerder dit jaar nog de Afrika Cup won. De absolute sterspeler van de Senegalezen is Liverpool-aanvaller Sadio Mané. Het Afrikaanse team is ook de eerste tegenstander van Nederland op het eindtoernooi, op 21 november.

Tot slot kwam Ecuador uit de koker rollen. Dat land plaatste zich enigszins verrassend voor het WK door in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule onder meer Colombia en Chili voor te blijven. Nederland speelt zijn tweede wedstrijd op 25 november tegen Ecuador en besluit de groep op 29 november tegen Qatar.

Het Nederlands elftal moet bij de eerste twee eindigen om door te gaan naar de laatste zestien. De laatste groepswedstrijd wordt op 2 december gespeeld, waarna een dag later direct de achtste finales van start gaan. De finale is op 18 december in het Lusail Iconic Stadium.