Wellenreuther en Willem II trekken muur op in De Kuip, Feyenoord wint met moeite

02-04-2022 22:49
77

Feyenoord zag eerder op de zaterdag FC Twente en AZ naast zich komen, maar heeft de nummers vier en vijf van de competitie weer op drie punten gezet. Willem II kwam voor een puntje naar De Kuip en bleek een taaie tegenstander, maar moest na rust alsnog buigen: 2-0, dankzij Luis Sinisterra en Bryan Linssen.

De wedstrijd zou eigenlijk om 21.00 uur beginnen, maar was op dat moment al een paar minuten onderweg. Vooral Feyenoord leek er zin in te hebben en kreeg kansen via Guus Til en Reiss Nelson, maar Willem II-doelman Timon Wellenreuther bleef overeind. De Rotterdamse storm ging daarna liggen en stak vlak voor rust weer de kop op. Marcus Pedersen liet echter een uitgelezen kans liggen en Wellenreuther onderscheidde zich na een inzet van Sinisterra.

Na rust hervatte Feyenoord zijn offensief tegen de elf van Willem II, die opgelucht adem konden halen nadat de VAR geen extra actie ondernam na een stevige tackle van Dan Crowley. Wellenreuther hield zijn ploeg ook op de been na een afstandspoging van Orkun Kökcü, maar moest in de loop van de tweede helft alsnog capituleren. Sinisterra verraste de uitblinkende doelman in de korte hoek en zorgde voor de late 1-0.

Wellenreuther rechtte de rug en hield Linssen knap van de 2-0 af, waardoor Willem II in de race bleef. Vlak voor tijd leek het zelfs nog gelijk te maken, maar een inzet van Freek Heerkens week af op Gernot Trauner. In de blessuretijd speelde Wessel Dammers te kort terug, waarna de scherpe Linssen alsnog vrij baan kreeg en de 2-0 aan kon tekenen.

Feyenoord komt op 58 punten en staat weer in zijn eentje op plek drie, met de midweekse opdracht tegen Slavia Praag op komst. Willem II blijft kwakkelen en moet afwachten of het door achtervolgers Fortuna Sittard, Sparta en PEC Zwolle onder de degradatiestreep wordt geduwd. Go Ahead Eagles is vrijdag de volgende tegenstander van De Tricolores.