UEFA maakt bekend met welke scheidsrechters PSV en Feyenoord te maken krijgen

UEFA maakt bekend met welke scheidsrechters PSV en Feyenoord te maken krijgen

05-04-2022 16:26
29

Feyenoord en PSV weten welke scheidsrechters ze donderdagavond gaan ontmoeten in hun Conference League-ontmoetingen. De Rotterdammers krijgen met een Turkse arbiter te maken, terwijl een oude bekende van PSV (en AZ) naar Leicester zal afreizen.

De wedstrijd tussen Feyenoord en Slavia Praag in De Kuip staat onder leiding van Halil Umut Meler, zo valt te lezen op de site van de UEFA. Hij floot de Rotterdammers nog nooit, maar was wel een keer eindverantwoordelijke bij een Europese wedstrijd van PSV. In oktober 2019 wonnen de Eindhovenaren, met de Turk als leidsman, met 1-4 bij Rosenborg BK.

Dit keer krijgt de formatie van trainer Roger Schmidt te maken met een oude bekende. Ivan Kruzliak (foto boven) hanteert de fluit in het King Power Stadium en die was al twee keer eerder leidsman bij een wedstrijd van PSV. In 2018 floot hij de Champions League-wedstrijd tussen PSV en Tottenham Hotspur (1-2) nederlaag en een jaar later leidde hij de Europa League-zege tegen Sporting Portugal (3-2) in goede banen. 

Kruzliak was drie weken geleden nog arbiter bij AZ tegen Bodo/Glimt in het AFAS Stadion (2-2).