Maaskant: 'Man City heeft wel bij mij geïnformeerd, wat er nu aan de hand is'

Maaskant: 'Man City heeft wel bij mij geïnformeerd, wat er nu aan de hand is'

06-04-2022 19:56
19

Robert Maaskant zou een overname van NAC Breda door de City Football Group toejuichen. De toenmalige trainer van NAC zette in 2015 de eerdere samenwerking tussen de Bredanaars en Manchester City in gang.

Destijds kreeg NAC de beschikking over meerdere talenten uit de City-opleiding, nu is het de bedoeling dat de club wordt overgenomen, al ziet een aanzienlijk deel van de NAC-achterban dat niet zitten. Maaskant volgt de ontwikkelingen nauwgezet. "Ik ben niet gevraagd door Manchester City, maar Manchester City heeft wel via verschillende kanalen geïnformeerd bij mij, wat er nou eigenlijk aan de hand is", vertelt hij in de Gegenpressing Podcast van BN DeStem. "Dat hebben ze waarschijnlijk bij meerdere mensen gedaan, maar ze zijn zeer geïnteresseerd in wat er speelt en leeft. En hoe ze dat beter kunnen maken."

In het voorjaar van 2015 kwam Divine Naah over uit Manchester, mede doordat Maaskant de eerste contacten had gelegd. "Eigenlijk was het de bedoeling om Kelechi Iheanacho (nu in dienst bij Leicester City, red.) te halen. De jongen die toen bij City speelde in de jeugd en niet in Engeland mocht spelen, maar wel in Europa. En die scheurde toen zijn enkelband. Dat was een kanjer van een spits, die inmiddels voor 37 miljoen verkocht is aan Leicester City. En die had ons waarschijnlijk in de Eredivisie gehouden", aldus Maaskant, die dat seizoen met NAC uit de Eredivisie degradeerde.

Maaskant zou het niet onverstandig vinden als de NAC de banden weer aanhaalt met de Engelsen. "Ik ben van mening dat NAC gebaat is bij een eigenaar die hele diepe zakken heeft en bereid is op lange termijn te investeren in NAC. En niet alleen op het veld, maar ook in de accommodatie en de opleiding. En die een missie en een visie heeft die langjarig is, maar ook bedreven is door verschillende clubs, om dat te kunnen doen. En ik vind een bepaalde emotionele afstand ook niet onbelangrijk voor een nieuwe eigenaar, zodat je in ieder geval rustig het overzicht kunt bewaren."