United perfecte medicijn voor Everton: drie broodnodige punten voor Toffees

United perfecte medicijn voor Everton: drie broodnodige punten voor Toffees

09-04-2022 15:22
41

Everton heeft drie cruciale punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Op het eigen Goodison Park wisten The Toffees met 1-0 te winnen van een ongeïnspireerd Manchester United. Anthony Gordon werd de matchwinner door de enige treffer van de middag te maken.

Het duel op Goodison Park begon wat gezapig, maar al snel nam United het heft in handen. Dit deed het echter zonder écht gevaarlijk te worden. Aan de andere kant van het veld viel vervolgens vanuit het niets de openingstreffer. Gordon probeerde het van net buiten het strafschopgebied en zag hoe Harry Maguire zijn schot ongelukkig van richting veranderde. Daarmee was David de Gea kansloos.

Waar er een reactie van United werd verwacht na de treffer van Gordon, bleef die verrassend uit. De thuisploeg bleef simpel overeind en had eigenlijk niet veel te duchten van de aanvalslinie van United. Marcus Rashford, Jadon Sancho en Cristiano Ronaldo werden vakkundig uit de wedstrijd gespeeld door de laatste linie van Everton en doelman Jordan Pickford kwam geen moment in de problemen.

In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld hetzelfde. De spanning stond er flink op bij Everton, dat in een serieuze degradatiestrijd verwikkeld is. United speelde ongeïnspireerd en klopte eigenlijk geen enkel moment aan de deur bij het doel van de tegenstander. Alleen Ronaldo probeerde het een keer, maar Pickford was bij de les.

Door de overwinning verschaft Everton zich wat ademruimte. The Toffees staan zeventiende, net buiten de gevarenzone. Burnley, dat achttiende staat, staat nu vier punten achter (met één wedstrijd minder gespeeld). Voor United is de nederlaag een flinke deuk in de Champions League-aspiraties. The Mancunians staan zevende, drie punten achter nummer vier Tottenham Hotspur. Arsenal, dat vijfde staat met een gelijk aantal punten met Spurs, heeft zelfs nog twee wedstrijden meer te spelen dan United.