Ten Hag boos om blessure Tagliafico: 'Dat was ongekend, een grote vleeswond'

Ten Hag boos om blessure Tagliafico: 'Dat was ongekend, een grote vleeswond'

09-04-2022 23:22 Laatste update: 10-04-2022 08:43
125

Ajax-trainer Erik ten Hag vond zijn ploeg niet goed spelen in de eerste helft tegen Sparta. De Amsterdammers kwamen in eigen huis zelfs op achterstand door een fout van Andre Onana.

"Dat is een open deur intrappen, dat was natuurlijk niet handig. Dat mag niet gebeuren", reageert Ten Hag desgevraagd in gesprek met ESPN-verslaggever Hans Kraay junior. De oefenmeester stoorde zich aan het spel van zijn ploeg. "We speelden te snel naar voren in plaats van dat we kozen voor de extra pass. Daardoor komt het tempo er ook niet echt goed in. De oplossing is dat we rustiger aan de bal moeten zijn, we moeten het uitspelen maar dat deden we niet."

Dat Daley Blind werd toegezongen door de Ajax-fans, deed Ten Hag wel goed. De routinier werd de laatste weken nog meermaals uitgefloten door de eigen aanhang. "Daar heb ik me aan gestoord ja. Vandaag was het goed, het publiek heeft het goed opgepakt. En zo hoort het."

Blind begon als centrale verdediger, omdat Lisandro Martínez met een blessure ontbrak. De Argentijn was vanwege privézaken teruggekeerd naar zijn geboorteland. "Ja, dat klopt", stelt Ten Hag, die goede hoop heeft dat Martínez aansluit bij de selectie in aanloop naar de bekerfinalevan volgende week. "Ik ga ervan uit dat hij in de komende dagen terugkeert."

Ten Hag verwacht dat ook Nicolás Tagliafico kan spelen tegen PSV, maar blij met de actie tegen de linksback was hij niet. "Dat was ongekend. Hij kreeg een zware trap in de hoek waar Sparta notabene een kans uit kreeg. Dat is toch wel een blessure, we zullen even moeten afwachten. Er is sprake van een grote vleeswond. Maar misschien een paar krammetjes erin, zoals bij jou vroeger", zegt hij tegen Kraay.

Ihattaren
De Ajax-coach rekent niet op Mohamed Ihattaren in die finale, maar is wel tevreden over de spelmaker. "Ik ben heel blij met zijn ontwikkeling. Hij is zelf ook blij, hij lacht weer. Die jongen heeft zo veel tegenslag gehad, maar hij is nog op de weg terug en het is nog een lange weg."