Ten Hag prijst standvastigheid van zijn ploeg: 'Heel knap dat ze het omdraaien'

Ten Hag prijst standvastigheid van zijn ploeg: 'Heel knap dat ze het omdraaien'

10-04-2022 07:29 Laatste update: 10:36
159

Ajax-trainer Erik ten Hag is trots op zijn ploeg na de zwaarbevochten overwinning op Sparta. Ajax begon slecht aan het duel met de Rotterdammers en kwam weer op achterstand, maar draaide het in de tweede helft om, waardoor de punten in Amsterdam bleven. 

Ajax keek tot de rust tegen een achterstand aan, maar stelde direct orde op zaken in het tweede bedrijf. "We maken het onszelf heel moeilijk", zegt Ten Hag tegenover de camera's van ESPN. "We willen zo graag dat we in een veel te hoge versnelling spelen. Te weinig rust en te elektrisch. Zo kom je ook op achterstand en loop je achter de feiten aan. Dan is het wel weer knap van de ploeg dat ze het weer omdraaien."

Ten Hag zag dat er in de Johan Cruijff Arena veel verkeerd ging bij zijn ploeg. "Het was te gehaast. Je moet die extra pass nemen, voorzetten kwamen van veel te ver weg. Veel te weinig de kantwissels gebruikt en te weinig rust aan de bal", merkt de trainer op. 

Uiteindelijk trok Ajax aan het langste eind door treffers van Davy Klaassen en Dusan Tadic. Door de nipte zege staat Ajax tijdelijk zeven punten voor op concurrent PSV. De Eindhovenaren ontvangen zondag RKC Waalwijk en trappen om 14.30 uur af. Bij een overwinning brengt PSV de achterstand weer terug op vier punten.