Bruggink ziet 'vergif' rond Onana: 'Er staan twintig Ajax-spelers te wachten!'

Bruggink ziet 'vergif' rond Onana: 'Er staan twintig Ajax-spelers te wachten!'

10-04-2022 10:53 Laatste update: 11:15
259

Arnold Bruggink zag na de moeizame 2-1 zege van Ajax op Sparta een tekenend moment voor Andre Onana. Alle spelers van de Amsterdammers stonden klaar om het publiek te bedanken, maar de Kameroener maakte geen haast om aan te sluiten.

Onana is de gebeten hond bij de Ajax-fans, nadat hij na zijn dopingschorsing voor een transfervrij vertrek opteert. De 26-jarige doelman verkeert bovendien niet in grootse doen. "Hij gedraagt zich ook wel anders, vind ik", stelt Bruggink bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Zoals hij speelt is wel hetzelfde, maar zijn gedrag is anders."

Bruggink wijst op een moment na afloop, toen Onana er weinig zin in had om het publiek te bedanken en zijn medespelers liet wachten. "Stel dat één iemand zijn elftal zo beïnvloedt door gedrag naar buiten toe. Door openlijk te laten zien: pff, ze fluiten me uit, moet ik nu echt nog het publiek bedanken?" Vooral Daley Blind en Davy Klaassen oogden geïrriteerd. "Blind en Klaassen staan te wachten en die denken: Onana, weet je wat jij kan... Dat is vergif voor je elftal. Er staan er gewoon twintig te wachten! Nu is het voor de trainer wel interessant: wat ga je hiermee doen?"

Ook Sjaak Polak kijkt met verbazing naar het moment. "Hij loopt er op zijn dooie akkertje naartoe. Doe dan de moeite om even je handen omhoog te doen, maar dat doet hij ook niet. Ja, dan krijg je de selectie tegen je, maar ook zestigduizend Ajax-fans."