Manchester City houdt Liverpool achter zich in waar spektakelstuk

10-04-2022 19:23
57

Manchester City gaat met een voorsprong van één punt het slot van de competitie in. De topper tegen Liverpool eindigde in een 2-2 gelijkspel.

De neutrale toeschouwer werd vanaf de eerste minuut op zijn wenken bediend. In moordend tempo maakten Liverpool en Manchester City er een waar spektakelstuk waar menigeen zijn vingers bij aflikte. Al na vijf minuten maakte Manchester City het openingsdoelpunt. Ietwat gelukkig, maar Kevin De Bruyne maalt er niet om. De Belg schoot via een Liverpool-been en de binnenkant van de paal binnen.

Tijd om bij te komen had Liverpool niet nodig, de gelijkmaker volgde al snel toen Diogo Jota afrondde na een flitsende aanval, opgestart door Andy Robertson. De linksback gaf hoog voor op Trent Alexander-Arnold, die teruglegde op Jota: 1-1. Het had in de eerste helft alle kanten op gekund, maar het viel de kant op van Manchester City, dat kort daarvoor ontsnapte aan een achterstand door een slippertje van doelman Ederson. De verdediging van Liverpool stond te slapen bij een voorzet van Joao Cancelo, waar Gabriel Jesus wél attent op was.

Flitsende tweede helft
Al na 48 seconden in de tweede helft stond het weer gelijk. Virgil van Dijk gaf de bal op rechts voor op Mohamed Salah, die even wachtte, maar een gaatje vond om Sadio Mané weg te steken: voor de Senegalees bleek scoren een koud kunstje. Na de gelijkmaker van Mané schoot het alle kanten op. Manchester City drukte aan en en leek via Raheem Sterling op voorsprong te komen, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Daarna ontstonden via Mané en Salah gevaarlijke momenten voor Liverpool, waarna ook Mahrez een kans liet liggen. Van Dijk had zijn handen vol aan De Bruyne en pakte in de slotfase slim geel, in plaats van de Belg doortocht te geven richting doelman Alisson.

In extremis maakten beide ploegen aanspraak op meer dan slechts een puntje, maar Manchester City net iets meer. De counterende Citizens verprutsen in blessuretijd een megakans via Mahrez. De Algerijn had de hoek voor het uitkiezen, maar zijn stift was niet goed genoeg.

Met het gelijkspel zal vooral Manchester City tevreden zijn. Het blijft nu koploper van de Premier League. Er staan nog zeven wedstrijden op het programma.