Berghuis: 'Dan moet je denken aan Bijlow bij Feyenoord of Gakpo van PSV'

Berghuis: 'Dan moet je denken aan Bijlow bij Feyenoord of Gakpo van PSV'

16 april - 11:30
128

Steven Berghuis staat nog altijd achter zijn keuze om Feyenoord te verruilen voor Ajax. De aanvaller voelde zich niet voor het leven verbonden aan Rotterdam, maar begrijpt dat andere spelers een andere keuze maken.

Berghuis wilde in de Champions League uitkomen en de kansen daarop zijn bij Ajax groter dan bij Feyenoord. "Ik zocht het heel erg om mezelf met de besten te meten", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Ik ben een jongen met ambitie uit Apeldoorn. Ik bedoel: we komen niet allemaal uit Rotterdam, Amsterdam of Eindhoven."

Spelers die dat wel doen, zijn volgens Berghuis sneller geneigd om de pikante overstap niet te maken en meer vanuit emotie te denken. "Als je in je geboortestad speelt, bij een grote club waar je al van jongs af aan zit, dan snap ik heel goed dat je een andere afweging maakt. Spelers zoals pak 'm beet Justin Bijlow bij Feyenoord of Cody Gakpo bij PSV."

Berghuis maakte de move wel en kwam dit seizoen voor Ajax in acht Champions League-wedstrijden uit. Daarin maakte hij drie doelpunten. In competitieverband speelde hij 28 wedstrijden en scoorde hij zeven keer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s