'Als voetballer belemmert het stotteren niet, alleen interviews duren soms langer'

'Als voetballer belemmert het stotteren niet, alleen interviews duren soms langer'

23-04-2022 12:58
12

Joris Kramer kijkt tevreden terug op zijn eerste volledige seizoen op Eredivisie-niveau. De stopper werd vorig seizoen door AZ aan SC Cambuur verhuurd, maar was geen vaste waarde: bij Go Ahead Eagles heeft hij zichzelf echter uitstekend ontwikkeld, beaamt Kramer zelf ook.

In gesprek met De Stentor geeft Kramer zichzelf desgevraagd een 7 voor zijn seizoen. "Ik wist dat ik het in me had, maar moest ergens een podium krijgen. Bij Go Ahead kwam die kans en ik heb ’m met beide handen gepakt", verklaart hij. "Ik heb bewezen dat ik Eredivisie-niveau aankan."

Eerder in zijn leven moest Kramer andere problemen overwinnen: al sinds zijn tijd op de basisschool stottert hij. "Dat heeft me in het begin best belemmerd. Niet dat ik werd gepest, maar ik vond het lastig de beurt te krijgen of iets te vertellen voor een groep. Mensen kijken anders naar je als je stottert. En kinderen kunnen hard zijn." Als voetballer kan hij hier echter mee leven. "Op het veld kan ik coachen zonder stotteren, dus als voetballer belemmert het niet. Alleen de interviews na afloop duren soms wat langer, haha."

Waar hij die interviews volgend jaar mag geven, is nog afwachten. Het contract van Kramer bij AZ loopt nog door. "Van AZ heb ik niets gehoord en de kans daar te gaan spelen, is klein", laat hij echter weten. "Terwijl ik juist belangrijk wil zijn, nog meer ervaring wil opdoen door wedstrijden te spelen. Ik zou graag nog een jaar bij Go Ahead blijven. Die optie ligt ook op tafel."