Fraser reageert voor het eerst op Sparta-exit: 'Dit was voor mij een stap te ver'

Fraser reageert voor het eerst op Sparta-exit: 'Dit was voor mij een stap te ver'

25-04-2022 12:12
43

Henk Fraser heeft maandag voor het eerst gereageerd op zijn vertrek bij Sparta. De trainer is duidelijk: zonder assistent-trainer Aleksandar Rankovic wilde hij niet door.

Sparta wilde een schokeffect veroorzaken door Rankovic op non-actief te zetten en dat pikte Fraser niet. Na het vertrek van technisch manager Henk van Stee bleef de toekomstige trainer van FC Utrecht nog op Het Kasteel, maar nu is de maat vol.

"Op een gegeven moment wordt het een optelsom en dit was voor mij een stap te ver", verklaart Fraser aan RTV Rijnmond. "Ranko is mijn rechterarm, mijn beste wapen om het alsnog voor elkaar te krijgen om er in te blijven. Dat heeft te maken met professionaliteit en is voor mij de reden om te stoppen. Ik kon niet anders in relatie tot Ranko."

Het soms dominante gedrag van Rankovic was tegen het zere been van een aantal spelers. Dat signaal bereikte technisch directeur Gerard Nijkamp, die besloot in te grijpen. Fraser kreeg het besluit zondagochtend te horen. Vervolgens hakte hij in de avond de knoop door.

Fraser benadrukt dat hij nog steeds 'heel goed' door één deur kan met Nijkamp. "Hij handelt in het belang van de club, dat kan ik alleen maar waarderen en respecteren. Dat dit een slinkse manier is om van mij af te komen? Als hij dat wilde had dat al veel eerder gekund. En ik andersom ook. Dit is een samenloop van omstandigheden."