'PSV moet voor Weghorst gaan, daar kun je wel afspraken over maken'

'PSV moet voor Weghorst gaan, daar kun je wel afspraken over maken'

25-04-2022 12:58
62

Als Cody Gakpo vertrekt en Eran Zahavi niet verlengt, ondergaat de aanval van PSV volgend seizoen een metamorfose. Op de binnen- en buitenlandse velden lopen genoeg interessante spitsen rond voor PSV, constateerde Rafael van der Vaart zondagavond.

Van der Vaart noemde bij Studio Voetbal 'leuke spitsen' als Sam Lammers (door Atalanta Bergamo verhuurd aan Eintracht Frankfurt, red.), Jens Odgaard (door Sassuolo verhuurd aan RKC Waalwijk, red.) en Jorgen Strand Larsen (FC Groningen).

Ibrahim Afellay had een ander idee. "Ik zou voor Wout Weghorst gaan", zegt de oud-PSV'er, die denkt dat het Premier League-salaris van Weghorst geen probleem hoeft te zijn. "Als Burnley degradeert, zou je daar echt wel afspraken over moeten kunnen maken. Al huur je hem een jaar. Ik vind dat wel een interessante optie voor PSV."

Pierre van Hooijdonk kan zich vinden in de suggestie van Afellay en schuift zelf Luuk de Jong naar voren. De 31-jarige spits speelt op dit moment nog voor FC Barcelona, dat hem huurt van Sevilla. Afgelopen week kon hij in gesprek met de NOS geen toezeggingen door over een mogelijke terugkeer naar PSV.