Politie vraagt Hélène Hendriks te zwijgen: 'Er ligt een stevig dreigement'

Politie vraagt Hélène Hendriks te zwijgen: 'Er ligt een stevig dreigement'

29-04-2022 22:37 Laatste update: 22:42
228

Hélène Hendriks is door de politie geadviseerd om haar mening niet te geven over de situatie rond Johan Derksen. Dat vertelde ze aan het begin van de uitzending van HLF8, dat ze overneemt van Johnny de Mol. Vanwege Hendriks' banden met Vandaag Inside is ze gevraagd te zwijgen.

Derksen vertelde deze week dat hij vijftig jaar geleden een kaars in de vagina van een bewusteloze vrouw stopte. Een dag later nuanceerde hij dat verhaal door te zeggen dat de kaars tussen de benen van de vrouw was gezet. Alles en iedereen viel over Derksen heen en Talpa maakte vrijdag bekend dat Vandaag Inside per direct van de buis verdwijnt.

Hendriks kent Wilfred Genee, René van der Gijp en Derksen goed en heeft zelf ook last van de situatie. "Misschien goed om even aan te geven: ik zal niet al te veel mijn mening geven. Dat is op last van de politie", zegt Hendriks. "Er ligt een stevig dreigement, zij hebben het dringende advies gegeven om me afzijdig te houden, omdat ik een redelijke link heb met VI. Niet omdat ik niet mijn mening wil geven, die zal ik echt nog wel een keer geven en ik laat me absoluut de mond niet snoeren, maar soms moet je even verstandig zijn."