Buijs gaat 'boel opschudden' en denkt niet aan ontslag: 'Ik ben niet het probleem'

Buijs gaat 'boel opschudden' en denkt niet aan ontslag: 'Ik ben niet het probleem'

02-05-2022 07:15
24

Het tijdperk-Danny Buijs lijkt op explosieve wijze te eindigen voor FC Groningen. Zondagavond werd er een ontluisterende nederlaag bij RKC Waalwijk geleden en de na dit seizoen vertrekkende trainer zet zijn spelersgroep op scherp.

De nummer acht van de Eredivisie heeft sinds de interlandperiode alle vier zijn wedstrijden verloren en is nog altijd niet zeker van de play-offs om Europees voetbal. Buijs wisselde in Waalwijk drie spelers bij rust – Damil Dankerlui, Bart van Hintum en Michael de Leeuw – en lijkt voor de volgende wedstrijd tegen Sparta nóg meer maatregelen te gaan nemen. "Nu heb ik het gevoel dat de enige manier om dit nog om te draaien is om de boel nog even op te schudden voor de laatste wedstrijden. Een paar andere jongens erop gooien en dan hopen dat het goed valt", laat hij aan RTV Noord weten.

FC Groningen speelt nog drie wedstrijden en misschien de play-offs, voordat Buijs wordt opgevolgd door Frank Wormuth. De 39-jarige Dordtenaar is vastbesloten om zijn termijn vol te maken. "Dat gaat niet door mijn hoofd, omdat ik niet het gevoel heb dat ik het probleem ben. Maar als anderen daar anders over denken, moeten ze dat heel snel laten weten."

Buijs benadrukt dat FC Groningen halverwege november nog vijftiende stond en dat het een knappe prestatie zou zijn als de play-offs alsnog gehaald worden. "Kunnen wij daar nog eindigen? Ja. Gaan wij daar alles aan doen de komende drie wedstrijden? Ja. Alleen, voor mij is het geen vanzelfsprekendheid en dat heb je de afgelopen weken ook kunnen zien."