'Marseille wil met contractverlenging geïnteresseerde clubs afschrikken'

'Marseille wil met contractverlenging geïnteresseerde clubs afschrikken'

03-05-2022 12:03 Laatste update: 12:09
28

Olympique Marseille hoopt het contract met Jorge Sampaoli open te breken en te verlengen, meldt L'Équipe. De Argentijn staat sinds maart 2021 voor de groep in Frankrijk en presteert uitstekend met de aanstaande tegenstander van Feyenoord in de Conference League.

Het huidige contract van de trainer loopt tot medio 2023. Volgens L'Équipe voelt Pablo Longoria, voorzitter van de topclub, zich daardoor genoodzaakt de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis te openen. Met het nieuwe contract zou de bestuurder geïnteresseerde clubs willen afschrikken.

Bij zijn vorige werkgevers Sevilla, Atletico Mineiro en Santos hield Sampaoli het nooit langer dan een jaar vol. Vaak waren de resultaten in het begin uitstekend. Geleidelijk aan werden de resultaten vervolgens minder waarna er onenigheid ontstond met de spelersgroep. Daar is in Marseille tot op heden geen sprake van.

Daarnaast zou Longoria met het nieuwe contract geïnteresseerde clubs willen afschrikken. Meer dan het huidige salaris zit er gezien de financiële mogelijkheden van L'OM niet in. Op dit moment verdient Sampaoli 330.000 euro bruto per maand. Met Marseille staat de coach tweede in de Ligue 1 en speelt het donderdag de return in de halve finale van de Conference League tegen Feyenoord.