Seedorf: 'Manchester City heeft, net als PSG, hier niet de mentaliteit voor'

Seedorf: 'Manchester City heeft, net als PSG, hier niet de mentaliteit voor'

05-05-2022 11:14
72

Clarence Seedorf heeft vol verwondering gereageerd op de overwinning van Real Madrid op Manchester City in de halve finale van de Champions League (3-1). De oud-middenvelder was te gast in Santiago Bernabéu en keek zijn ogen uit.

Na afloop was Seedorf bij Amazon Prime Video Italia te gast om zijn analyse over de wedstrijd te geven. Hij zag dat De Koninklijke vooral op mentaal vlak het verschil maakte. "Manchester City heeft, net als Paris Saint-Germain, niet de mentaliteit voor dit soort wedstrijden", meldde de voormalig middenvelder.

"De mentaliteit van Real Madrid is niet iets wat je in één of twee jaar even creëert", gaat hij verder. "Niet eens in tien jaar. Het gaat om mensen die bij een club komen en daar voelen dat ze onderdeel zijn van iets wat veel groter is dan zijzelf."

Seedorf weet uit zijn eigen periode bij Real Madrid nog wat de Champions League voor de mensen betekent. "Als je bij de laatste zestien wordt uitgeschakeld, kun je niet over straat in Madrid. Die druk is er niet in Manchester, dat is niet hetzelfde. Spelers hebben een andere verantwoordelijkheid, zonder respectloos te zijn richting City."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s