Geplaagd Ajax mist kwartet, maar heeft kwartet terug: 'Kan verklaring niet vinden'

Geplaagd Ajax mist kwartet, maar heeft kwartet terug: 'Kan verklaring niet vinden'

06-05-2022 14:35
44

Erik ten Hag kan niet meer beschikken over Antony, Perr Schuurs, Lisandro Martínez en Ryan Gravenberch, maar het goede nieuws is dat er ook vier spelers terugkeren. Dat vertelde de Ajax-trainer op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen AZ van aankomende zondag.

Het uitvallen van Antony, Schuurs, Martínez en Gravenberch is een flinke aderlating voor Ajax. "Desalniettemin hebben we een goede selectie en een goed elftal. Het goede nieuws is dat we spelers terug hebben als Mazraoui, Rensch, Álvarez en Berghuis", zegt Ten Hag.

Wedden

Meer odds

"Ik kan de verklaring niet vinden. Het zijn blessures die ontstaan in wedstrijden waarin het maximale wordt gevraagd en dat doen onze spelers. Topsport is bewegen op grenzen en daar ga je soms dan overheen. Vanaf Benfica zit het al tegen. Als je twee of drie blessures hebt, volgen er vaak meer."

Ten Hag koos tegen PEC Zwolle voor een 4-4-2-opstelling. Of de Ajax-trainer dat tegen AZ weer doet, wilde hij niet kwijt. "Dat zullen we zondag zien, met deze selectie hebben we mogelijkheden. We zijn flexibel. Ook op dat gebied heeft Ajax zich ontwikkeld. Het hoeft allemaal niet in een keurslijf te passen. Het gaat erom dat je aanvallend, dominant en creatief speelt. Al die principes heeft Ajax omarmd, het kan in meerdere systemen."

Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Ajax een voorsprong van vier punten op PSV. De Amsterdammers moeten nog tegen AZ, Vitesse en sc Heerenveen, waardoor niet iedereen het als een gelopen koers ziet. Maken de media de titelrace spannender dan het is? "De kranten moeten verkocht worden, hè. Ja dus."