Swart wijst ideale trainerstrio aan voor Ajax: 'Daarna Heitinga doorschuiven'

Swart wijst ideale trainerstrio aan voor Ajax: 'Daarna Heitinga doorschuiven'

08-05-2022 12:10
143

Sjaak Swart kijkt met een goed gevoel terug op de periode van Erik ten Hag bij Ajax. De voormalige rechtsbuiten weet al wie de nieuwe trainer in de Johan Cruijff Arena moet worden.

Ten Hag maakt in de zomer de overstap naar Manchester United, maar hij wil eerst nog zijn derde landstitel veroveren met de Amsterdammers. "Hij heeft bij Ajax prima gepresteerd", oordeelt Swart bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Je hebt hem haast niet gehoord en dat was ook zijn kwaliteit. Er stond iedere keer een goed elftal en er waren mooie resultaten. Het enige wat ik soms gek vind, is het wisselen. Dat er zo laat wordt gewisseld, vind ik vreemd. Als iemand niet goed speelt kun je hem er toch gewoon uit halen?"

Swart heeft een duidelijke voorkeur wat betreft de opvolging van Ten Hag. "Je hoort natuurlijk heel veel namen. Ik vind de broers Schreuder heel goed, allebei. Die ken ik al jaren. Zij spelen goed voetbal en maken hun teams beter. Dick doet het nu heel goed bij PEC Zwolle. Alfred doet het bij Club Brugge ook goed. Hij weet hoe het in elkaar zit bij Ajax en heeft in dat ene seizoen veel veldwerk verricht. Ik zou de twee broers wel willen zien, met John Heitinga erbij. En dan over één of twee jaar Heitinga doorschuiven."

Hans Kraay junior denkt dat Mister Ajax 'de spijker op de kop slaat'. "Nee, dit is geen nieuws", reageert Swart.