Slot wisselt drie spelers bij rust: 'Twee gaven aan: de pijp is echt leeg'

Slot wisselt drie spelers bij rust: 'Twee gaven aan: de pijp is echt leeg'

08-05-2022 19:55
26

Feyenoord-trainer Arne Slot verscheen na de topper tegen PSV opgelucht voor de camera van ESPN. De Rotterdammers oogden aanvankelijk vermoeid en werden overklast, maar na een driedubbele wissel bij rust werd er alsnog een comeback bewerkstelligd: 2-2.

Slot vond Feyenoord nog wel 'aardig' beginnen, liet hij aan ESPN weten. "Daarna is het éénrichtingsverkeer geweest en ben je blij dat het bij rust nog maar 0-2 staat", aldus de trainer uit Bergentheim. "Ze hadden een grotere voorsprong kunnen hebben, maar omdat het nog 0-2 stond, waren we toch nog in leven."

Halverwege maakten Reiss Nelson, Orkun Kökcü en Guus Til plaats voor Bryan Linssen, Jens Toorntra en Patrik Walemark. "Wat ik heb gezegd? Nou, letterlijk weet ik niet meer, maar we hebben natuurlijk drie wissels doorgevoerd, dat doen we niet heel vaak", aldus Slot. "Twee van de drie was ik al van plan, omdat zij aangeven: de pijp is echt leeg. Ik denk dat dit een mentaal aspect is, omdat je vooral achter de bal aan loopt."

Nu Feyenoord zijn derde plek officieus veilig heeft gesteld, kan de voorbereiding op de Conference League-finale van 25 mei beginnen. Midweeks zullen een aantal spelers rust krijgen tegen Go Ahead Eagles, de laatste Eredivisie-wedstrijd tegen nummer vier FC Twente zal als generale repetitie voor het beoogde basisteam fungeren.