Afellay lyrisch na Feyenoord-PSV: 'Staat geen enkele maat op deze jongen'

Afellay lyrisch na Feyenoord-PSV: 'Staat geen enkele maat op deze jongen'

9 May - 07:13 Laatste update: 13:03
41

Volgens de analisten bij Studio Voetbal was Cody Gakpo de absolute uitblinker tijdens Feyenoord-PSV (2-2). De buitenspeler, die beide Eindhovense treffers voor zijn rekening nam, kan aankomende week zomaar eens zijn laatste twee wedstrijden voor de club spelen.

"Dat Gakpo op 23-jarige leeftijd de kar moet trekken bij PSV, is veelzeggend", concludeert Ibrahim Afellay bij Studio Voetbal. Volgens de voormalig PSV'er was Gakpo de beste man op het veld. "Eigenlijk het hele seizoen al. We hebben hem al meerdere malen positief belicht, maar er staat geen enkele maat op deze jongen. Hij is heel constant. Hij heeft zich vandaag (zondag, red.) wederom in de kijker gespeeld van grote clubs."

Gakpo gaf onlangs aan na dit seizoen een toekomstbesluit te nemen, maar Afellay heeft alvast advies voor de Oranje-international. "Als er een droomclub komt, dan ga je, toch? Uiteindelijk is het afhankelijk van welke club er komt, maar die jongen zit in een luxepositie."

Pierre van Hooijdonk weet dat PSV alles op alles zet om Gakpo te behouden en hoopt dat het gaat lukken. "PSV krijgt volgend seizoen een hele goede kans om de titel te pakken. Hetzelfde geldt voor Feyenoord, omdat er een nieuw Ajax gaat komen", reageert hij. "Daar moeten we nog maar van zien hoe dat in elkaar gaat passen. Als je kampioen wil worden, moet je je beste speler behouden. Gakpo is voor dit PSV daarin cruciaal." 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s