Cambuur en PEC Zwolle reageren verslagen op nieuws over overlijden Lukoki

Cambuur en PEC Zwolle reageren verslagen op nieuws over overlijden Lukoki

09-05-2022 12:28 Laatste update: 12:32
11

De steunbetuigingen voor de overleden Jody Lukoki druppelen binnen. Zijn oude clubs SC Cambuur en PEC Zwolle hebben met verslagenheid gereageerd op het overlijden van de 29-jarige buitenspeler.

De bij Ajax opgeleide Lukoki werd tijdens het seizoen 2013/2014 uitgeleend aan Cambuur. De promovendus uit Leeuwarden handhaafde zich direct en Lukoki maakte zijn enige twee goals in het geel-blauw tegen rivaal sc Heerenveen. 'Zijn twee doelpunten in De Friese Derby, zowel thuis als uit, staan in het collectieve geheugen van de Cambuur-supporters gegrift', memoreert Cambuur.

Wedden

Meer odds

In het seizoen daarna kwam hij bij kersvers bekerwinnaar PEC terecht. In het Europa League-duel met Sparta Praag maakte hij de allereerste Europese treffer namens De Blauwvingers. 'PEC Zwolle heeft met ontsteltenis en verdriet kennisgenomen van het veel te vroege overlijden van voormalig speler Jody Lukoki (29). Lukoki zal voor altijd herinnerd worden als de eerste doelpuntenmaker van PEC Zwolle in een officieel Europees duel', laat de club weten in een In Memoriam. 'PEC Zwolle wenst de nabestaanden van Jody Lukoki heel veel sterkte toe om dit enorme verlies te dragen.'

Lukoki speelde later in zijn carrière voor het Bulgaarse Ludogorets, het Turkse Yeni Malatyaspor en FC Twente, al speelde hij dit seizoen geen officieel duel voor de Turkkers.