NAC schorst Hilterman nu ook voor play-offs: seizoen van spits ten einde

NAC schorst Hilterman nu ook voor play-offs: seizoen van spits ten einde

09-05-2022 14:55 Laatste update: 15:02
29

Jeredy Hilterman zal ook tijdens de play-offs om promotie naar de Eredivisie niet in actie komen voor NAC Breda. De 23-jarige spits zit op het Bredase strafbankje sinds hij tijdens het promotiefeest van FC Emmen flirtte met een terugkeer naar Drenthe.

Hilterman noemde zijn overstap van Emmen naar NAC in januari onder meer een 'fout'. Dat namen de Brabantse clubleiding, trainer Edwin de Graaf en zijn teamgenoten hem niet in dank af. De aanvaller werd vervolgens voor minimaal één week geschorst.

Wedden

Meer odds

Volgens BN DeStem heeft De Graaf nu besloten om ook tijdens de play-offs geen beroep te doen op Hilterman. De speler ontbrak zondag en maandag op de afsluitende trainingen in aanloop naar de wedstrijd tegen ADO Den Haag van dinsdag. Hilterman zal tijdens de nacompetitie apart van de groep moeten trainen. Daarmee is zijn seizoen al ten einde.

Voor NAC is het een vervelende situatie. De club betaaltde op deadline day 250.000 euro voor Hilterman, die nog een contract tot medio 2024 heeft in het Rat Verlegh Stadion. "Hij ziet in dat het niet slim is geweest", reageert De Graaf. "Maar ik heb aangegeven dat ik met de huidige groep wil focussen op het behalen van ons doel. Ik ben bang dat als hij terugkeert in de groep het voor te veel afleiding gaat zorgen. Na de play-offs gaan we kijken hoe de situatie dan is."