De Graaf (NAC) licht afwezigheid toe: 'Als hij er bij is, haal ik onrust in huis'

De Graaf (NAC) licht afwezigheid toe: 'Als hij er bij is, haal ik onrust in huis'

10-05-2022 09:52
26

NAC Breda-trainer Edwin de Graaf heeft toelichting gegeven over de afwezigheid van Jeredy Hilterman in de play-offs voor promotie. De aanvaller flirtte op het promotiefeest van FC Emmen openlijk met een terugkeer op de Oude Meerdijk, waardoor hij gestraft werd door zijn werkgever. 

Hilterman speelde voor de winterstop bij Emmen, de club waar hij naar eigen zeggen meer gevoel bij heeft dan bij NAC. "Hij ziet in dat het niet slim is wat hij gedaan heeft. Daar heeft hij veel spijt van", laat De Graaf optekenen door BN DeStem. Toch wordt Hilterman gepasseerd voor de play-offs. "Als hij er wel bij is, haal ik onrust in huis. Iedereen moet zich vol focussen op de play-offs."

"Ik vind dat iedereen vol voor NAC moet gaan. In de uitlatingen die hij gedaan heeft, is dat niet gebleken", vervolgt de oefenmeester, die teleurgesteld is in de uitspattingen van Hilterman. De Graaf was groot voorstander van een winterse komst van de spits. "Als je een speler in de winterstop naar NAC haalt van wie je verwacht dat hij een x-aantal doelpunten gaat maken... Dan gebeuren dit soort dingen en ben ik daar als trainer teleurgesteld over."

"Vooral om de dingen die hij heeft geroepen", maakt De Graaf duidelijk. "Daar draai ik niet omheen. Dat je naar Emmen gaat, omdat je onderdeel bent geweest van die ploeg, vind ik niet erg. Ik zou me dan wel op de achtergrond hebben houden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s