Slot spreekt van 'bijzondere avond' voor Feyenoord: 'Een magisch aantal'

Slot spreekt van 'bijzondere avond' voor Feyenoord: 'Een magisch aantal'

12-05-2022 10:02
115

Arne Slot gebruikte de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles om meerdere vaste waarden van Feyenoord rust te gunnen. De Rotterdammers boekten een weinig enerverende zege op De Adelaarshorst (0-1), maar toch is de trainer in zijn nopjes.

"Zeker in de eerste helft verliep de wedstrijd niet heel soepel en was het misschien ook niet heel leuk om naar te kijken, maar ik heb wel een team gezien dat aan het strijden was. We houden de nul en gaven niet veel kansen weg", vertelt Slot bij ESPN. Hij heeft nog een andere reden om tevreden te zijn. "We hebben nu 71 punten, dat is voor Feyenoord een heel bijzonder aantal. In de afgelopen vijftien, tot twintig jaar is het één keer eerder gelukt om boven de zeventig te komen. Dat was het kampioensjaar. Het was een heel belangrijke overwinning vanuit dat perspectief."

Slot is ook te spreken over de optredens van de Feyenoord-spelers die doorgaans niet vaak in actie komen. "Van die jongens vond ik Ramon Hendriks een prima indruk achterlaten. Ik vond het ook mooi om te zien dat Denzel Hall uitstekend inviel. Dat geldt ook voor Philippe Sandler, die ons veel rust gaf in de opbouw. En natuurlijk het debuut van Karim Dermane. Ook wat dat betreft was het een prima avond."

Volgens Slot viel Sandler overigens niet uit met een blessure. De verdediger kwam na rust in het veld, maar liet zich in de slotfase weer vervangen. "We hadden gehoopt dat een helft mogelijk zou zijn, maar hij had het idee dat als hij door zou gaan dat het weleens fout af kon lopen", aldus de coach. "Ofir Marciano valt ook mee."