Klopp laat geen spaan heel van UEFA: 'Dat is het belachelijkste idee aller tijden'

Klopp laat geen spaan heel van UEFA: 'Dat is het belachelijkste idee aller tijden'

Jürgen Klopp heeft vrijdag in een opmerkelijk betoog niets heel gelaten van de UEFA. De manager van Liverpool hekelt het bestaan van de Nations League, terwijl hem daar niet naar gevraagd werd.

Klopp speelt met zijn Liverpool zaterdag de FA Cup-finale tegen Chelsea en kreeg de vraag waarom The Reds maar 20.000 mensen mogen meenemen naar die andere finale, op 28 mei in het Stade de France in het kader van de Champions League tegen Real Madrid. De Duitse manager reageerde als door een adder gebeten.

"Laat ik maar niet te veel zeggen over de UEFA, want mijn humeur is niet zo goed", zegt hij op een persconferentie. "De reden daarvoor is de Nations League. Dat is één van de belachelijkste ideeën aller tijden in het voetbal. We ronden straks een seizoen af waarin spelers meer dan zeventig wedstrijden hebben gespeeld. Dat is al te gek voor woorden, en dan gaan we straks ook nog verder met wedstrijden van de nationale ploegen in de Nations League."

Klopp zou graag zien dat er een hoop veranderd wordt op de burelen van de Europese voetbalbond en komt dan ook nog terug op de kaartverkoop. "Als ze geld uit de Champions League halen en de Nations League eruit gooien, zouden er ook veel meer kaartjes voor de mensen beschikbaar zijn. Dat is mijn mening."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s