Xavi sluit vertrek van 'sleutelspeler' De Jong niet uit: 'Rekening mee houden'

Xavi sluit vertrek van 'sleutelspeler' De Jong niet uit: 'Rekening mee houden'

14-05-2022 13:30
74

Xavi, de trainer van FC Barcelona, sluit niet uit dat Frenkie de Jong volgend seizoen bij een andere club speelt. De Catalaan benadrukt wel dat de spelmaker uit Arkel een belangrijke speler is voor Barça.

De laatste dagen worden de geruchten over een eventuele overstap van De Jong naar Manchester United steeds sterker. Op een persconferentie werd Xavi naar die verhalen gevraagd. "Ik heb heel vaak gezegd dat Frenkie heel belangrijk voor ons is", zo laat hij optekenen. "Hij is een sleutelspeler."

Toch laat de trainer van Barcelona de deur op een kier en sluit hij een vertrek niet uit. "Je hebt ook de financiële situatie van de club waar je rekening mee moet houden. Daar worden besluiten over gemaakt. Ik heb het dan niet specifiek over Frenkie, maar over de situatie in het algemeen."

Er wordt gezegd dat de Blaugranas financiële ruimte willen creëren door De Jong te verkopen. Bedragen tussen de tachtig en honderd miljoen euro circuleren als vermeende vraagprijs voor de voormalig middenvelder van Ajax, die zelf nog niet op de geruchten heeft gereageerd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie