Een 'welkom terug' in Friesland: Van Wonderen neemt keeper mee naar Heerenveen

Een 'welkom terug' in Friesland: Van Wonderen neemt keeper mee naar Heerenveen

16 mei - 11:04 Laatste update: 13:19
46

Andries Noppert keept vanaf volgend seizoen voor sc Heerenveen. De lange doelman volgt trainer Kees van Wonderen en verlaat Go Ahead voor een avontuur in het Abe Lenstra Stadion.

Voor Noppert is het thuiskomen, omdat hij als Friese jongen al in de jeugdopleiding van Heerenveen zat. Jaren later, na omzwervingen bij NAC Breda, Foggia, FC Dordrecht en Go Ahead, komt het tot een comeback voor de lange keeper. Hij komt transfervrij over uit Deventer, omdat zijn contract daar afliep, en gaat dus met hoofdtrainer Kees van Wonderen mee. 

Ferry de Haan, technisch directeur van Heerenveen, vertelt op de clubsite waarom hij blij is met zijn nieuwste aanwinst. "We zijn blij dat Andries ondanks meerdere keuzes, ervoor heeft gekozen om zijn carrière bij ons te vervolgen. Andries heeft het bij Go Ahead Eagles na de winterstop goed gedaan. Het is een doelman met kwaliteit en een goede persoonlijkheid. Na zijn vertrekt bij sc Heerenveen in 2014 heeft hij zich enorm ontwikkeld."

Heerenveen was op zoek naar een nieuwe doelman, omdat Erwin Mulder gaat vertrekken. Noppert zal bij Heerenveen voor twee jaar tekenen en de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Xavier Mous. In het Abe Lenstra Stadion krijgt hij wellicht de kans om zich ook in Europa te laten zien, want de Friezen gaan deelnemen aan de play-offs in de strijd om een Europees ticket.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie