'PSV incasseert mogelijk zeventig miljoen: Memphis-scenario geschetst'

'PSV incasseert mogelijk zeventig miljoen: Memphis-scenario geschetst'

18-05-2022 07:25
302

PSV wil Ibrahim Sangaré in Eindhoven houden. Toch, mocht de Ivoriaan zelf willen vertrekken, hebben de Eindhovenaren een uitstekende onderhandelingspositie: in het contract van de middenvelder is een afkoopsom van bijna veertig miljoen euro opgenomen.

Biedingen van tussen de twintig en 25 miljoen euro zijn kansloos, schetst het Eindhovens Dagblad. Een concrete aanbieding heeft PSV nog niet ontvangen, al lijken Newcastle United en Leicester City zeer geïnteresseerd in Sangaré. Tegelijkertijd heeft PSV de middenvelder nog geen verbeterd contract aangeboden, maar is er wel een signaal afgegeven dat hij langer kan blijven.

De Eindhovenaren houden ook rekening met een uitgaande transfer van Cody Gakpo. Zowel Sangaré als de vice-aanvoerder hakt de knoop in de komende weken door, maar PSV hoeft het tweetal niet koste wat kost te verkopen. Wanneer beide PSV-uitblinkers vertrekken, hoopt de club zeventig miljoen euro te incasseren. 

In het geval van Gakpo hoopt PSV bij een vertrekwens dat clubs tegen elkaar op gaan bieden, zoals dat in het verleden bij Memphis Depay gebeurde. Zeven jaar geleden gaf Manchester United aan elk ander bedrag te overtreffen. Memphis verkaste uiteindelijk voor 34 miljoen euro naar Engeland. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie