Teleurgestelde Van Bronckhorst: 'Volgend seizoen helemaal opnieuw beginnen'

Teleurgestelde Van Bronckhorst: 'Volgend seizoen helemaal opnieuw beginnen'

19-05-2022 07:20
78

Giovanni van Bronckhorst zit er even doorheen na het verliezen van de Europa League-finale met Rangers FC. Zuur is vooral de manier waarop dat gebeurde. Rangers kreeg vlak voor tijd een megakans om te winnen van Eintracht Frankfurt en ging in de penaltyserie onderuit.

"Als je de finale speelt, ben je heel dicht bij het winnen van zilverwerk en dat waren we vandaag. Als je niet wint, gaan de emoties van mogelijk heel hoog naar heel laag", zegt Van Bronckhorst tegen BT Sport. "Ik heb die momenten in mijn carrière gehad, waarbij ik grote wedstrijden verloor. Bijvoorbeeld het verliezen van de WK-finale. Het doet pijn. Voor ons is het nu om vooruit te kijken. Het is moeilijk, maar we moeten ervoor zorgen dat we klaar zijn voor zaterdag."

Rangers speelt zaterdag de Schotse bekerfinale tegen Hearts. Van Bronckhorst beseft dat het moeilijk zal worden de spelers daarvoor op te laden. "Het is kortdag omdat we op zaterdag spelen. Maar we zullen ook deze uitdaging aan moeten gaan. We zijn allemaal erg down, maar we moeten dat snel veranderen om zaterdag top te zijn."

"Volgend seizoen moeten we helemaal opnieuw beginnen. We zijn zo ver gekomen omdat we goed speelden, we hadden het vertrouwen. Maar volgend jaar begint het weer. Het is niet zeker dat we op dit niveau zullen zijn. We gaan hard werken en ervoor zorgen dat we ons als team ontwikkelen en op dit podium staan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie