Overmars slaat toe: Van Bommel officieel aan de slag in Antwerpen

Overmars slaat toe: Van Bommel officieel aan de slag in Antwerpen

26-05-2022 15:28 Laatste update: 15:36
97

Het is officieel: Mark van Bommel neemt de leiding over Royal Antwerp FC. De trainer staat in België voor de derde keer op eigen benen, na periodes bij PSV en VfL Wolfsburg.

Marc Overmars, sinds enkele maanden technisch directeur in Antwerpen, stuurde maandag Brian Priske weg en maakte daarmee de weg vrij voor Van Bommel, die voor twee seizoenen tekent. De nieuwe trainer van The Great Old krijgt twee Nederlandse assistenten: Andries Ulderink en John Stegeman. Als PSV groen licht geeft, komt vertrouweling Jürgen Dirkx daar nog bij.

Op de clubsite wordt Van Bommel samen met zijn assistenten welkom geheten en veel succes gewenst. De presentatie van de Nederlander laat nog even op zich wachten. Op 20 juni wordt de kersverse hoofdtrainer aan de pers voorgesteld ter gelegenheid van de eerste training van het nieuwe seizoen.

Antwerp werd afgelopen seizoen vierde in de Jupiler Pro League, achter Anderlecht, Union Sint-Gillis en kampioen Club Brugge, en begint het nieuwe seizoen in de voorrondes van de Conference League. Van Bommel was ook in beeld om te stappen bij Club Brugge en KRC Genk, maar besloot toch voor een avontuur in de Vlaamse havenstad te kiezen.