VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksbuitens

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksbuitens

25 May - 12:00
151

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. Jíj kiest welke spelers de elf plekken in gaan nemen. Wie was de beste linksbuiten? Dit zijn de genomineerden, op alfabetische volgorde.

Cody Gakpo (PSV)
Waar zou PSV zijn zonder Cody Gakpo? De Eintovenaar was dit seizoen de absolute ster in de formatie van Roger Schmidt, met twaalf goals en dertien assists in de Eredivisie. Enig minpuntje is dat hij wederom enige tijd moest toekijken met blessures. Gakpo heeft desondanks de interesse gewekt van buitenlandse topclubs, maar PSV doet er alles aan om hem nog een jaar te behouden.

Issa Kallon (SC Cambuur)
Issa Kallon heeft moeiteloos de stap naar Eredivisie-niveau gezet. Hij had een groot aandeel in de historische negende plaats van SC Cambuur, want nog nooit eindigden de Leeuwarders hoger. De international van Sierra Leone was goed voor vijf goals en acht assists. Komende zomer lijkt hij zijn transfervrije status te verzilveren, want hij wil zijn aflopende contract niet verlengen.

Jesper Karlsson (AZ)
AZ verloor vorige zomer smaakmakers als Calvin Stengs, Myron Boadu en Teun Koopmeiners, maar Jesper Karlsson pakte de handschoen op. De behendige Zweed maakte vaak het verschil en tekende voor liefst vijftien doelpunten en dertien assists. Alleen Dusan Tadic was dit Eredivisie-seizoen vaker direct betrokken bij een doelpunt van zijn club.

Dimitrios Limnios (FC Twente)
FC Twente-trainer Ron Jans wist niet zo goed wie hij afgelopen zomer binnen haalde met Dimitrios Limnios, maar de Tukkers zullen absoluut geen spijt hebben van de komst van de Griek. Met acht doelpunten en twee assists droeg Limnios zijn steentje bij aan de knappe vierde plaats. Niet voor niets doet Twente er alles aan om hem nog een jaar te huren van FC Köln.

Luis Sinisterra (Feyenoord)
Luis Sinisterra heeft zich dit seizoen stormachtig verder ontwikkeld. Als de Colombiaan het op zijn heupen krijgt, is hij bijzonder moeilijk af te stoppen. Hij tekende voor twaalf treffers en zeven assists in de Eredivisie en de Conference League-finale moet de kroon op zijn seizoen worden. Vertrekt Sinisterra straks voor de hoofdprijs of blijft hij nog een seizoen bij Feyenoord?

Dusan Tadic (Ajax)
De vraag of de sleet er op begint te komen bij Dusan Tadic, is meer dan eens gesteld. De Servische aanvoerder van Ajax kon niet altijd bekoren met zijn spel. Toch is hij nog altijd van levensbelang voor de Amsterdammers. De oogst aan het eind van het seizoen? Een landstitel, en met dertien doelpunten en negentien assists is hij 'gewoon' weer de MVP van de Eredivisie.

Wie verdient het plekje in het Elftal van het Jaar van VP? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s