Van Dijk op tijd fit voor Champions League-finale: 'Lichaam trapte op de rem'

Van Dijk op tijd fit voor Champions League-finale: 'Lichaam trapte op de rem'

27-05-2022 20:30
15

Een volledig fitte Virgil van Dijk staat zaterdag met Liverpool tegenover Real Madrid in de Champions League-finale. De verdediger denkt dat The Reds lessen hebben geleerd uit het verleden.

In de FA Cup-finale tegen Chelsea (0-0, winst na strafschoppen) kreeg Van Dijk last van zijn knie. "Mijn lichaam trapte inderdaad op de rem", vertelt de centrumverdediger aan het Algemeen Dagblad. "Dat was voor het eerst en dat is niet gek na zoveel wedstrijden. Ik ben er anderhalve week uit geweest en ik merk dat dat goed is geweest."

Met Liverpool staat hij alweer voor zijn derde Champions League-finale in vijf jaar tijd. "We hebben allemaal de ervaring hoe het is om een finale te verliezen. We kennen allemaal het euforische gevoel als je 'm wint", doelt de captain van Oranje op de 3-1 nederlaag tegen Real Madrid in 2018 en de 2-0 zege op Tottenham Hotspur in 2020.

Van Dijk durft geen favoriet aan te wijzen voor de aanstaande clash. "Real Madrid is denk ik hét Champions League-team van de laatste tien jaar. Maar tegelijkertijd zijn wij óók best wel goed", vervolgt hij tegenover het AD. "Ik voel me weer helemaal klaar voor het laatste stukje van het seizoen."

Tijd om bij te komen van de eindstrijd heeft Van Dijk amper. Van 3 tot en met 14 juni wachten er Nations League-duels met Nederland. Bij een zege op De Koninklijke worden één miljoen mensen in Liverpool verwacht voor de rondrit door de stad. "Als we winnen, ga ik wel eerst genieten, hoor. De rondrit is zondag en we verzamelen maandag in Zeist", besluit Van Dijk.