'ADO Den Haag stelt Kuyt aan als nieuwe trainer en plant presentatie al'

'ADO Den Haag stelt Kuyt aan als nieuwe trainer en plant presentatie al'

31-05-2022 17:01
250

Dirk Kuyt wordt definitief de opvolger van Giovanni Franken bij ADO Den Haag. De 104-voudig Oranje-international zal donderdag gepresenteerd worden en begint daarna aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal, meldt Omroep West.

Franken nam in de loop van het seizoen het stokje over van Ruud Brood, hoewel hij niet de benodigde papieren heeft. Het was dus al duidelijk dat hij plaats zou moeten maken en na de dramatische seizoensontknoping tegen Excelsior viel de naam van Kuyt al in de residentie. Volgens Omroep West is de deal inmiddels rond.

Kuyt zal dus debuteren als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Nadat hij in 2017 Feyenoord het landskampioenschap bezorgde, legde hij zich toe op een carrière als jeugdtrainer en werd hij intern klaargestoomd voor het hoofdtrainerschap in De Kuip. Feyenoord hield in 2020 echter vast aan Dick Advocaat en stelde daarna Arne Slot aan. Kuyt was afgelopen seizoen te zien als Champions League-analist bij RTL: of hij daarmee doorgaat, moet nog blijken.