'Malacia praat met Lyon, Leverkusen wil ver gaan voor Sinisterra en Kökcü gaat'

'Malacia praat met Lyon, Leverkusen wil ver gaan voor Sinisterra en Kökcü gaat'

31-05-2022 17:12
228

De basiself van Feyenoord kan er komend seizoen heel anders uit zien. Onder meer de toekomst van steunpilaren Tyrell Malacia, Marcos Senesi, Orkun Kökcü en Luis Sinisterra is onzeker. Clubwatcher Martijn Krabbendam erkent dat een leegloop dreigt.

"We gaan nu weer het hele transfercircus krijgen. Tyrell Malacia is in gesprek met Lyon en Manchester United volgt hem", vertelt Krabbendam in de Dick Voormekaar Podcast van Voetbal International. "Ik las overal dat United zeer concreet is, maar die hebben gewoon twee linksbacks en Ten Hag moet de jacht openen op de top-twee van de Premier League. Dan zal ik niet gelijk aan Malacia beginnen."

"Voor Luis Sinisterra is veel interesse, Bayer Leverkusen wil wel ver gaan", vervolgt de verslaggever. "Feyenoord zal proberen hem te houden, alleen als het bod goed is, kunnen ze niet anders dan hem verkopen. Voor Marcos Senesi geldt eigenlijk hetzelfde, hij heeft een contract tot 2023. Ik begreep dat er nog een optie op zou zitten, dat wist ik niet. Maar daar is het verhaal dat je veel moet afdragen aan zijn oude club."

Cyriel Dessers zal moeten kiezen of hij bij Feyenoord wil blijven. De spits werd gehuurd van KRC Genk, met een optie tot koop van vier miljoen, maar hij kan elders vermoedelijk meer verdienen. "Bryan Linssen is wel onderweg naar Japan. En verder keert Guus Til terug (naar Spartak Moskou, red.) en Orkun Kökcü gaat weg, die kan naar AS Roma en SS Lazio."

Met Senesi, Malacia, Kökcü, Til, Sinisterra en Dessers dreigt Feyenoord daarmee zes basisspelers te verliezen. Ook Linssen kwam geregeld voor in de plannen van coach Arne Slot, maar met Danilo is er al een vervanger aangetrokken.