'Het liefst zouden we Van Hooijdonk kopen, maar daar hangt prijskaartje aan'

'Het liefst zouden we Van Hooijdonk kopen, maar daar hangt prijskaartje aan'

02-06-2022 08:12
49

SC Heerenveen zou Sydney van Hooijdonk het liefst definitief overnemen van Bologna. Dat erkent technisch manager Ferry de Haan, die echter niet durft te zeggen of een transfer haalbaar is.

De Friezen namen Van Hooijdonk in januari op huurbasis over van de Italiaanse club. De 22-jarige spits scoorde zeven keer in vijftien duels. "Het liefst zouden we hem kopen, dat is de ideale situatie, maar daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan vast", vertelt De Haan aan Omrop Fryslân. "En met Amin Sarr hebben we afgelopen winter al een redelijke investering gedaan."

Bologna betaalde naar verluidt zo'n half miljoen aan NAC Breda voor de zoon van oud-international Pierre van Hooijdonk. "We zijn op dit moment met Bologna in gesprek of we Sydney nog een jaar kunnen huren", stelt De Haan. "Sydney staat ervoor open, dus de bal ligt nu bij Bologna."

Heerenveen is tevreden over de jonge spits. "Sydney heeft zich de afgelopen maanden hier mateloos populair gemaakt. Er valt nog veel aan hem te ontwikkelen, maar hij heeft bij ons wel zeven goals gemaakt. En dat heb je nodig."