Michael Jansen (Wasserman) ontkracht ADO-verhalen: 'Is niet wenselijk'

Michael Jansen (Wasserman) ontkracht ADO-verhalen: 'Is niet wenselijk'

03-06-2022 14:15 Laatste update: 14:49
4

Tim van Duijn

Michael Jansen van Wasserman wordt gelinkt aan de functie van technisch directeur bij ADO Den Haag. 'Maar dat is momenteel niet aan de orde', zegt Jansen zelf.

De naam van Jansen gaat al een tijdje rond in Den Haag. Jansen is verbonden aan Wasserman, het makelaarskantoor van zijn vader Rob Jansen. Jansen Jr. begeleidt meerdere spelers, waaronder Joël Veltman, Bram Nuytinck en Nick Marsman, maar is tegelijkertijd de zaakwaarnemer van Daryl Janmaat. En omdat ook Dirk Kuyt gekoppeld is aan datzelfde kantoor, wordt ADO Den Haag in de wandelgangen al gekscherend 'FC Wasserman' genoemd.

"Ik voel me gevleid hoor, maar het is momenteel niet aan de orde en ik denk ook niet dat het wenselijk is gezien de relatie die wij met elkaar hebben", zegt Jansen. "Ik sluit nooit iets uit voor de toekomst, ik draag de club een warm hart toe, maar nu niet. Ik denk ook dat het iemand moet worden die op zijn minst ex-speler is van de club en een brug kan slaan tussen de eigenaren, spelers en trainer. Mijn opa Karel Jansen sr. is een clublegende, wellicht dat men daarom de link legt. Maar nee, het gaat nu niet gebeuren."

Deze week werd al duidelijk dat John Metgod assistent-trainer van Kuyt wordt. Het verhaal ging dat Janmaat eveneens een rol in de staf kan krijgen, maar ook is niet uitgesloten dat hij iets in de scouting gaat doen. Naar verluidt worden daar nog gesprekken over gevoerd. Voor Giovanni Franken is in de technische staf geen plaats meer.

Kuyt werd donderdag voorgesteld als hoofdtrainer van ADO, dat nog herstellende is van de misgelopen promotie. Het kwam tegen Excelsior op een 3-0 voorsprong, gaf die weg en verloor de strafschoppenserie. Na de wedstrijd liep het uit de hand in Den Haag.