Chelsea zwaait Deense verdediger uit, Barcelona lijkt definitieve bestemming

Chelsea zwaait Deense verdediger uit, Barcelona lijkt definitieve bestemming

10-06-2022 17:17 Laatste update: 20:00
6

Chelsea FC heeft vrijdagmiddag officieel Andreas Christensen uitgezwaaid. De Deense verdediger wordt al enige tijd in verband gebracht met een overstap naar FC Barcelona en nu lijkt niets dat meer in de weg te staan. 

Christensen wordt al lange tijd in verband gebracht met een overstap naar de Blaugranas, beide clubs hebben dat tot op heden nog niet bekendgemaakt. Christensen speelde sinds 2012 bij the Blues en kwam over van Bröndby IF. In totaal kwam de Deen tot 161 wedstrijden voor de Londense club en behaalde diverse prijzen: de Champions League, de Europa League, de Europese Super Cup en het WK voor clubteams werden binnengesleept. 

Naast Christensen neemt Chelsea ook nog officieel afscheid van drie andere spelers. Danny Drinkwater, Charly Musonda en Jake Clarke-Salter vertrekken ook uit Londen. FC Barcelona zit nog altijd met hoge salarislasten in de knoop en kan daardoor de transfers van onder meer Christensen nog niet bevestigen. Meerdere spelers van Barça moesten al een deel van het salaris inleveren zodat de club aan de eisen van La Liga kan voldoen.