'Savinho geeft jawoord aan PSV: Eindhovense club zoekt naar mogelijke constructie'

'Savinho geeft jawoord aan PSV: Eindhovense club zoekt naar mogelijke constructie'

15-06-2022 17:13
126

PSV zet alles op alles om de achttienjarige Savinho aan te trekken via de City Football Group. De Eindhovenaren hebben goed nieuws te horen gekregen, want de Braziliaan wil graag naar PSV komen, meldt Voetbal International.

Savinho moet gehuurd worden van de City Group. De aanvaller wordt door Manchester City voor 6,5 miljoen euro overgenomen van Atlético Mineiro en The Citizens willen hem direct elders stallen met het oog op speeltijd. Volgens VI had het Franse Troyes, dat eveneens onderdeel van de City Group is, de beste papieren om Savinho te huren. 

Sinds de Braziliaan gesprekken met John de Jong, technisch directeur bij PSV, heeft gevoerd, is hij om en wil hij het liefst naar Eindhoven komen. Wat rest voor PSV, is een juiste constructie vinden met de City Group. Clubs mogen per 1 juli nog maar acht spelers verhuren en Manchester City verhuurde het voorbije seizoen liefst 34 spelers. PSV mag Savinho door veranderde regelgeving voor maximaal één seizoen huren, terwijl er gezocht wordt naar een verdienmodel voor PSV. De Eindhovense club wil het talent graag langer dan één seizoen huren, klinkt het.