Cambuur ziet wens eindelijk in vervulling gaan: De aftrap van een nieuw tijdperk

Cambuur ziet wens eindelijk in vervulling gaan: "De aftrap van een nieuw tijdperk"

17-06-2022 15:56
77

SC Cambuur ziet zijn lang gekoesterde droom eindelijk in vervulling gaan. De Leeuwarders gaan, als alles volgens plan verloopt, op voor hun laatste seizoen in het huidige Cambuur Stadion.

De nummer negen van het vorige Eredivisie-seizoen is al jarenlang bezig geweest met de plannen en heeft verschillende obstakels moeten overwinnen. Begin juli is het echter zover: dan gaan de eerste palen de grond in. Cambuur hoopt vanaf het seizoen 2023/2024 al zijn nieuwe stadion te kunnen betrekken.

Wedden

Meer odds

Of dat ook gaat lukken, is een tweede, maar Cambuur-directeur Ard de Graaf spreekt alvast van een historische stap. "Het is fantastisch dat de bouw na een lang en intensief traject nu dan echt gaat beginnen. Voor ons als club is het zonder te overdrijven een historisch moment en de aftrap van een nieuw tijdperk. Met het nieuwe stadion kunnen we eindelijk de enorme potentie van onze club gaan vervullen en krijgen onze supporters en sponsoren het stadion dat ze verdienen. Cambuur komt er nu echt aan", laat hij weten via de Cambuur-kanalen.

Het stadionplan is bovendien een impuls voor de hele stad en regio, aangezien er in het pand ook een ROC zal komen. "Alleen door nauw samen te werken met alle partijen kunnen we vieren dat het stadion er komt. Op deze samenwerking zijn we best trots", reageert Arjen Oosting van projectontwikkelaar Van Wijnen. "Trots op dat we deze schijnbaar onmogelijke missie mogelijk maken. Samen met onze partners en ons netwerk in de regio. Met elkaar dragen we in Leeuwarden bij aan een toekomstbestendige, betekenisvolle plek met grote maatschappelijke waarde."