Ajax 'neuzelt' op de transfermarkt: 'Als je zoveel geld op de bank hebt...'

Ajax 'neuzelt' op de transfermarkt: 'Als je zoveel geld op de bank hebt...'

20-06-2022 22:53
140

Marciano Vink is van mening dat Ajax daadkracht mist op de transfermarkt. De voormalig speler van onder meer Ajax en PSV begrijpt niet waarom de transferperiode zo moeizaam verloopt voor de Amsterdammers.

Ajax heeft Steven Bergwijn, Owen Wijndal en Brian Brobbey in het vizier, maar slaagt er tot dusver niet in om een van allen definitief in te lijven. "Ik vind het geneuzel in de ruimte om eerst Sébastien Haller te moeten verkopen, voordat Bergwijn, Brobbey en Wijndal gehaald kunnen worden", stelt Vink bij het ESPN-programma Voetbalpraat. "Als je zoveel geld op de bank hebt, kun je toch wat sneller een beslissing nemen?"

Volgens Vink heeft Ajax te laat gehandeld, aangezien Bergwijn een sterke interlandperiode achter de rug heeft. "Zijn marktwaarde is misschien gestegen en er zijn andere kapers op de kust gekomen. Ik snap niet waarom je er zo lang over moet doen als je het geld toch hebt liggen..." Naar verluidt heeft Ajax het bod op Bergwijn bij Tottenham Hotspur verhoogd. Spurs verlangt dertig miljoen euro, maar het is nog onduidelijk of het bod van de Amsterdammers genoeg is.