'PSG en Simons zijn er bijna uit, huurtransfer naar PSV in de maak'

'PSG en Simons zijn er bijna uit, huurtransfer naar PSV in de maak'

25-06-2022 20:44 Laatste update: 20:51
415

Xavi Simons is inderdaad op weg naar Paris Saint-Germain, meldt transferspecialist Fabrizio Romano. De negentienjarige Nederlander gaat zijn contract bij Paris Saint-Germain verlengen en zal dan aan PSV verhuurd worden.

Simons werd zaterdag voor het eerst gelinkt aan PSV en trainer Ruud van Nistelrooij liet doorschemeren dat er inderdaad interesse is. Volgens Romano is de deal bijna rond. De huidige verbintenis van Simons loopt aan het eind van deze maand af en beide partijen steggelden al maandenlang over contractverlenging. Ook het Eindhovens Dagblad meldt dat er belangrijke stappen zijn gezet door PSG en PSV.

De zoon van voormalig Eredivisie-spits Regillio Simons speelde jarenlang in de jeugdopleiding van FC Barcelona, voordat hij de overstap naar PSG maakte. In de voorbije twee seizoenen mocht hij ruiken aan het grote werk en kwam hij tot elf officiële wedstrijden namens de Parijse hoofdmacht.

In Eindhoven wordt hij niet de eerste huurspeler. Ki-Jana Hoever kwam tijdelijk over van Wolverhampton Wanderers en de Braziliaan Savinho moet via een vergelijkbare constructie losgeweekt worden van de City Football Group. PSV versterkte zich verder met doelmannen Boy Waterman en Walter Benítez.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie