Transferbeleid Man United onderuitgehaald: '140 miljoen, maar deal voor deal'

Transferbeleid Man United onderuitgehaald: '140 miljoen, maar deal voor deal'

28 juni - 08:10
58

De renovatie van Erik ten Hag bij Manchester United is nog niet zichtbaar. Mede omdat er nog geen versterkingen zijn aangetrokken, wordt de achterban al vroeg in de voorbereiding ongeduldig, stelt The Times-journalist en United-clubwatcher Paul Hirst.

Ten Hag begon maandag op Carrington aan zijn klus bij United. Hirst weet dat de aanhang van de club opnieuw tegenspoed verwacht. "Dat er slechts langzaam vooruitgang wordt geboekt, ligt niet aan hem. Zijn superieuren hebben vooralsnog gefaald in het aantrekken van spelers, waardoor de wederopbouw nog altijd niet in gang is gezet", laat hij optekenen door het Algemeen Dagblad.

Volgens Hirst komt het voornamelijk door het gevoerde beleid dat er nog altijd geen aanwinst verwelkomd is op Old Trafford. "Dat komt ook doordat United een directe pot van 140 miljoen euro heeft en daarmee deal voor deal werkt. Pas als de eerste aankoop is veiliggesteld, schakelt United echt naar andere targets." 

The Mancunians probeerden onder meer Paris Saint Germain-vedette Neymar, Internazionale-verdediger Alessandro Bastoni en Tyrell Malacia los te weken. Daarnaast worden ook Jurriën Timber, Lisandro Martínez, Antony en Frenkie de Jong aan United gelinkt. Laatstgenoemde moet daadwerkelijk de eerste versterking voor Ten Hag worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie