'Nosso Novo Número Nove': Arsenal maakt miljoenentransfer Jesus wereldkundig

'Nosso Novo Número Nove': Arsenal maakt miljoenentransfer Jesus wereldkundig

4 juli - 09:34 Laatste update: 10:48
41

De kogel is nu écht door de kerk: Gabriel Jesus mag zich officieel speler van Arsenal noemen. De Braziliaanse aanvaller komt voor 52 miljoen euro over van Manchester City.

Jesus heeft in het Emirates Stadium een vijfjarig contract ondertekend. Hij speelt sinds 2016 in Engeland, toen Manchester City hem overnam van Palmeiras. De onomstreden nummer één in de spits werd hij nooit en na de komst van Erling Haaland mocht de Braziliaan definitief weg.

Arsenal verwelkomt hem nu met open armen. "Iedereen die verstand heeft van voetbal, weet hoe goed Gabriel is", vertelt technisch directeur Edu over zijn landgenoot. "We volgen hem al een lange tijd, hij is 25 jaar oud, een gevestigde international van Brazilië en hij heeft al bewezen dat hij op het allerhoogste niveau mee kan."

In Manchester liep zijn contract volgend jaar af. Jesus is de vierde zomerversterking van Arsenal, dat eerder al Fábio Vieira (FC Porto, 35 miljoen euro), Matt Turner (New England Revolution, zes miljoen euro) en Marquinhos (São Paulo, 3,5 miljoen euro) vastlegde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie