Feyenoord presenteert derde aanwinst: Taabouni komt over van AZ

Feyenoord presenteert derde aanwinst: Taabouni komt over van AZ

1 juli - 10:11 Laatste update: 11:27
130

Feyenoord heeft zich versterkt met Mohamed Taabouni. De twintigjarige middenvelder annex buitenspeler komt transfervrij over van AZ en tekent voor twee seizoenen in Rotterdam-Zuid.

Het hing al een tijdje in de lucht, maar Feyenoord heeft de komst van Taabouni vrijdagochtend bevestigd. De jongeling kwam in 2013 in de jeugdopleiding van AZ en doorliep alle elftallen tot en met Jong AZ. Zijn definitieve doorbraak bleef uit in Alkmaar. Bij Feyenoord hoopt hij zijn nog prille carrière nieuw leven in te blazen. Op de clubkanalen van de Stadionclub omschrijft Taabouni zich als een 'technische speler'. 

"Ik kan een mannetje passeren en ben sterk en creatief in de kleine ruimte. In fysiek opzicht kan ik nog stappen zetten, wat hier op 1908 zeker moet lukken. De faciliteiten zijn erg goed. Feyenoord is een ambitieuze club, ik heb er zin in om hier te beginnen", zegt hij. Bij Feyenoord komt Taabouni samen te spelen met Orkun Kökcü, die hij al jaren kent. Ze komen allebei uit Haarlem. "Nu kijken of we hier op het veld bij Feyenoord nog steeds een match hebben."

Taabouni is na Danilo (Ajax) en Mats Wieffer (Excelsior) de derde zomeraanwinst voor Feyenoord. Daartegenover staat het vertrek van onder meer Bryan Linssen, Cyriel Dessers en hoogstwaarschijnlijk Tyrell Malacia.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie