'Volgende week weten we of Luuk de Jong komt, anders schakelen we door'

'Volgende week weten we of Luuk de Jong komt, anders schakelen we door'

1 juli - 15:11 Laatste update: 15:18
167

PSV gaat zich hard maken om Luuk de Jong aan de selectie toe te voegen. Algemeen directeur Marcel Brands benadrukt dat het niet eenvoudig wordt om de spits los te weken bij Sevilla. Volgende week moet er uitsluitsel komen.

Sevilla verlangt zes miljoen euro voor De Jong. PSV twijfel bij die vraagprijs, in combinatie met de salariseisen van de Nederlander. "Je moet kijken waar je grenzen liggen", zegt Brands bij zijn presentatie als algemeen directeur, opgetekend door De Telegraaf. "Natuurlijk willen we Luuk de Jong. Wat is belangrijk in je selectie? Dan wil je een ervaren keeper, een ervaren centrale verdediger, een goede middenvelder en voorin een spits, die niet alleen voor goals zorgt, maar ook iets extra’s kan brengen in de kleedkamer", vervolgt Brands, die in De Jong een leider voor de Eindhovenaren ziet.

Brands ziet ook de keerzijde van de medaille. Zes miljoen is voor PSV-begrippen veel geld, terwijl de 32-jarige De Jong vrijwel geen restwaarde meer heeft. "Eigenlijk wil je richting het trainingskamp de selectie zo ver mogelijk rond hebben. Dat is de ambitie", aldus de directeur. "Ik hoop dat er beweging komt. Volgende week weten we of hij komt. En anders zullen we moeten doorschakelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie