'Memphis-vertrek neemt serieuze vormen aan: Barça ziet mogelijke dubbeldeal'

'Memphis-vertrek neemt serieuze vormen aan: Barça ziet mogelijke dubbeldeal'

04-07-2022 12:36
76

Waar Memphis Depay afgelopen weekend nog 'stond te popelen' om zich weer bij FC Barcelona te mogen melden, blijft de geruchtenmolen op volle toeren draaien. De Oranje-international wordt in de Spaanse pers gelinkt aan Tottenham Hotspur.

Spurs staat al op het punt om Clément Lenglet van Barcelona te huren. De onderhandelingen hebben tot een nieuw hoofdstuk geleid, want de Engelsen hebben ook geïnformeerd naar Memphis, claimt SPORT. Vorige week meldden Spaanse media dat de Catalanen tussen de 25 en dertig miljoen euro verlangen voor de aanvaller, maar SPORT weet dat Barcelona met twintig miljoen euro genoegen neemt.

Het tijdperk van Memphis bij Barça kan dus beperkt blijven tot één seizoen. Spurs hoopt zich op korte termijn te verzekeren van de Steven Bergwijn-miljoenen, waardoor dat geld geïnvesteerd kan worden in Memphis. Barcelona doet er tegelijkertijd nog alles aan om topprioriteit Robert Lewandowski naar Camp Nou te halen. 

Mocht Memphis daadwerkelijk naar Engeland verkassen, krijgt hij te maken met hevige concurrentie. Manager Antonio Conte heeft in Noord-Londen de beschikking over onder meer Harry Kane, Heung-min Son, Dejan Kulusevski, Lucas Moura en aanwinst Richarlison.